1. Haberler
  2. Erbaa Haberleri
  3. Karayaka, Tokat Erbaa

Karayaka, Tokat Erbaa

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karayaka, Tokat’ın tarihi bir semtidir. 16. yüzyılda Ziğdi adıyla bilinen semt, daha sonra Erbaa ilçesine bağlı bir nahiyeye dönüşmüştür. Coğrafi konumu ise, Erbaa ilçesinin kuzeyinde, Karınca Dağları’nın Kelkit Vadisi’ne bakan yamacında yer almaktadır. Tokat il merkezine 97 km, Erbaa ilçe merkezine ise 7 km uzaklıktadır. Nüfus durumu ise zamanla değişiklik göstermiş olup, 2020 yılında 2,711 kişi olarak kaydedilmiştir.

Karayaka: Tokat'ın Tarihi Bir Belde

Tarihçe

Karayaka, Tokat iline bağlı Erbaa ilçesinde tarihi bir belde konumundadır. 16. yüzyılda Osmanlı tahrir defterlerine göre, kasabanın resmi adı Ziğdi olarak geçmektedir. Daha sonraları, 1892 yılında Erbaa'nın Tokat Sancağı'na bağlanmasıyla birlikte nahiyeye (bucak) dönüşmüştür.

Coğrafya

Karayaka, Erbaa ilçesinin kuzeyinde, Karınca Dağları'nın Kelkit Vadisi'ne bakan yamacında kurulmuştur. Tokat il merkezine 97 km, Erbaa ilçe merkezine ise 7 km uzaklıktadır. Karayaka ile Erbaa arasında bulunan Kelkit Çayı, iki yerleşim merkezini ayıran bir sınır konumundadır. Kasaba, doğuda Salkımören köyü, batıda Kale köyü ve güneyde Çatılı köyü ile Erbaa ilçe merkezi ile komşudur.

Son dakika erbaa haberleri için tıklayın.

Nüfus Durumu

  • 2020: 2.711
  • 2015: 2.684
  • 2010: 3.004
  • 2000: 4.484
  • 1990: 4.191
  • 1980: 4.035
  • 1970: 4.184

Karayaka'nın nüfusu geçmiş yıllara göre farklılık göstermektedir, bu doğrultuda nüfus verileri de değişkenlik göstermektedir.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Karayaka, Tokat Erbaa
Yorum Yap

Paylaşılan haberler ve içerikler tamamen yapay zeka teknolojisi ile oluşturulmaktadır. Türkiye ve Tokat gündemindeki haberler yapay zeka ile yeniden yazdırılmıştır.

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

[email protected]

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir