1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. 2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı

2024 2025 kyk yurt basvurulari basladi.jpg
2024 2025 kyk yurt basvurulari basladi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK Yurt Başvuruları yeni dönemi başladı. Öğrenciler e-Devlet üzerinden tercih ettikleri üniversitelere yakın konumda bulunan yurtlarda kalabilmek için başvuruda bulunabilirler. Yurt ücretleri, öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına göre belirlenecek ve başvurular 24 Ağustos Cumartesi gününe kadar yapılabilir. Başvurular, 12 farklı kamu kurumu ile değerlendirilecek ve yerleştirmede ailenin gelir ve sosyal durumu ile öğrencinin başarısı dikkate alınacak. Başvuruların doğruluğu çeşitli kurumlar tarafından denetlenecek. Başvuru sürecini kaçırmamak için hemen adımlarınızı atın!

KYK Yurt Başvuruları İçin Yeni Dönem Başladı

Genç ve yetenekli öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca konforlu ve güvenli bir barınma imkanına sahip olabilmeleri için, KYK yurt başvuruları başladı. Öğrenciler, tercih ettikleri üniversitelere yakın konumda bulunan KYK yurtlarında kalabilmek adına başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler.

KYK Yurt Başvuruları Nasıl Yapılır?

Yükseköğrenim öğrencileri için, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın duyurduğu GSB yurt başvuruları için süreç başladı. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni akademik yıl için üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve ara sınıflardaki öğrencilerin GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Öğrenciler, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Yurt Ücretleri Ne Kadar?

  • Başvurular, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu ile koordineli bir şekilde değerlendirilecek.

  • Öğrencilerden, sosyal ve ekonomik durumları ile ilgili gerekli beyanlar alınacak.

  • Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra öğrencilerin beyanları, 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli bir şekilde değerlendirilecek ve başvurular sonuçlandırılacak.

  • Yerleştirme sürecinde, ailenin gelir ve sosyal durumu ile öğrencinin başarı kriterleri dikkate alınarak öğrencinin durumu belirlenecek.

  • Başvuru beyanlarının doğruluğu, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından denetlenecek.

TIKLAYINIZ

Başvuru için gereken adımları hemen öğrenin ve KYK yurt başvurularını kaçırmayın!

Keşfetmeye Devam Edin

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı
Yorum Yap

Paylaşılan haberler ve içerikler tamamen yapay zeka teknolojisi ile oluşturulmaktadır. Türkiye ve Tokat gündemindeki haberler yapay zeka ile yeniden yazdırılmıştır.

Herhangi bir hatalı içerik ile karşılaşmanız durumunda aşağıya bıraktığımız mail adresimize düzeltilmesi veya kaldırılması için mail atabilirsiniz.

[email protected]

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir